Home Keramiekgroep Workshops Prijzen Foto's Contact Inschrijfformulier
HamburgerMenu

Workshops

Algemene informatie voor de workshops:

Workshop "Decoreren met glazuur"

  • Met mijn vriendinnen heb ik een workshop decoreren met glazuur gevolgd bij Klei en Glazuur. Er was veel keuze in voorwerpen en kleuren glazuur. Je kon het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil en eigenlijk altijd mooi resultaat. Ik heb mijn nieuwe hobby gevonden! Het was een hele gezellige dag, we kregen goede hulp en uitleg. Zeker een aanrader!
  • Voor mijn verjaardag een workshop glazuren. Wat heb ik genoten! Ook mijn dochter en zelfs mijn man vond het leuk! Binnenkort onze gemaakte spulletjes ophalen, ben benieuwd! Wij komen sowieso nog een tweede keer.

Je gaat werken aan een uniek stuk waarbij je de decoratie op wit aardewerk zet. Er is veel keus in maten en vormen van vazen, schalen, beelden, borden, fotolijstjes, eierdopjes, waxinelichthouders enz. Een deel van het assortiment wisselt.


Als je je keuze hebt gemaakt ga je het witte aardewerk model glazuren. Je kunt je eigen ontwerp maken en je kunt gebruik maken van mallen of afbeeldingen die overgetrokken kunnen worden. Of ga eens met stipwerk aan de gang. Ook zonder tekentalent kun je deze workshop volgen en krijg je een prachtig eindresultaat. Er zijn ook modellen zoals dieren of schalen die je kunt inkleuren met glazuur en waar dus geen afbeelding op hoeft te komen.

Na het glazuren wordt je werk gebakken in de keramiekoven en laat ik het weten wanneer je het kunt ophalen.

De workshop kost € 35,- per persoon en duurt 3 uur. Je kan gebruik maken van kwasten, glazuur en alles wat je nodig hebt.
De prijs is exclusief het witte aardewerk model. Deze zijn er al vanaf € 1,-.

Workshop “Vissen maken van keramiek”

Deze workshop bestaat uit twee dagdelen.

Je maakt een vis van klei en glazuur die je binnen of in de tuin kunt zetten.

Het eerste dagdeel krijg je een stuk klei waarmee je een grote vis of een paar kleintjes kunt maken. Ik help je met de opbouw hiervan. Je kunt zelf bedenken welk model de vis gaat krijgen, laat je fantasie de vrije loop! Je kunt ook reliëf aanbrengen in de klei om bijvoorbeeld schubben te maken.

Dan moet de klei twee tot drie weken drogen en bak ik de vissen in de keramiekoven.

In het tweede deel van de workshop ga je glazuren en door de kleuren krijgt de vis zijn 'uitstraling'. Je brengt het glazuur op met kwasten en penselen en kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Dan gaat je werk opnieuw de keramiekoven in en kun je je vis later ophalen.

De workshop kost € 55,- per persoon en duurt 2 x 2,5 uur.

Workshop “Bloemen maken van keramiek”

Deze workshop bestaat uit twee dagdelen. Het eerste deel ga je bloemen maken van klei en de tweede keer ga je de bloemen een kleur geven met glazuur.

De bloemen die je gemaakt hebt kun je in de tuin zetten op een metalen staaf. Ook binnen in een plant of vaasje staan ze prachtig.

Het eerste dagdeel krijg je een stuk klei waarmee je vijf grote bloemen of tien kleintjes kunt maken. Je kunt een bloem boetseren volgens je eigen idee, of je kunt druk- of uitsteekvormen gebruiken. Je maakt bloemblaadjes, het hart van de bloem en een steeltje waar de metalen staaf later in kan.

Dan moet de klei twee tot drie weken drogen en bak ik de bloemen in de keramiekoven.

In het tweede deel van de workshop ga je de bloemen glazuren. Je brengt het glazuur op met kwasten en penselen en kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Dan gaat je werk opnieuw in de keramiekoven. Ik stuur je een berichtje als de bloemen opgehaald kunnen worden. Je krijgt er metalen staven bij die je met lijm of kit in je bloem kunt vastzetten.

De workshop kost € 60,- per persoon en duurt 2 x 2,5 uur.